dimarts, de juliol 07, 2015

TEMA 1. PER QUÈ VOLEM LA REPÚBLICA CATALANA? (2a part)

ve de la primera part

PER RAONS POLÍTIQUES

La construcció d’un nou estat ens ofereix l’oportunitat de dissenyar el model de país que volem, amb unes estructures més transparents, una administració més propera i eficient, un sistema democràtic més participatiu i amb nous instruments per combatre el frau i la corrupció.

Amb instruments d’estat, la República Catalana podrà gestionar tots els seus recursos i fer polítiques pròpies en ocupació, sanitat, educació, infraestructures, immigració, medi ambient, cultura, afers exteriors, etc...

La República Catalana tindrà veu pròpia i participació directa als organismes internacionals, podrà defensar els nostres interessos i aportar-hi les nostres pròpies propostes.


PER RAONS CULTURALS
L’ús del català es normalitzarà i ja no estarà discriminat. La cultura i la llengua catalanes gaudiran de ple reconeixement internacional en un pla d’igualtat amb les altres llengües reconegudes internacionalment.

En l’àmbit de l’ensenyament, es podrà consolidar el model actual basat en la immersió lingüística i en la no segregació per llengües. Alhora, es continuarà garantint l’aprenentatge i el coneixement del castellà, que és la llengua familiar de gran part de la nostra societat i es potenciarà el coneixement de les altres llengües que també es parlen a Catalunya.


PER DIGNITAT I RESPONSABILITAT
Després de la sentència de l’Estatut, de les negatives a un finançament més just, dels atacs a la llengua i a l’escola catalana, la invasió de competències, la permissivitat davant els insults als catalans, etc. s’han sobrepassat els límits que el país pot suportar. Per dignitat no podem continuar més temps en un estat que ens discrimina i no ens respecta.

Tots nosaltres tenim la responsabilitat de fer possible una Catalunya millor per als nostres fills i els nostres néts. No els podem deixar un país arruïnat, sotmès i sense perspectives de millora. Tenim una oportunitat única de col·laborar a construir el nostre futur i el de les generacions futures.

 

ÉS MÉS FÀCIL CREAR UN PAÍS NOU QUE CANVIAR UN PAÍS VELL





Rafael Castellanos i Llorens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada